10 april 2016
12:00

Eskilstuna City FK

Referat: BK Sport - Eskilstuna City FK

Ny dag och ny match denna gång mot City. Vi samlades 11.15 vid Ekängens konstgräs och en för dagen soldränkt knallgrön matta. Det var ett gäng laddade killar som såg fram emot match mot City och att domaren skulle blåsa igång. Efter uppvärmning och lättare taktikgenomgång så blåste domaren igång matchen. Matchen började lite trevande och det var City som trillade boll bäst men rätt som det var så rann Tore igenom och satte 1:an och kort därefter satte han även påpassligt 2:an i Citys mål. City fortsatte dock att spela fin fotboll och satte innan första pausvilan 2-1 i vår bur. Första 20 minuterna var avklarade och vi pratade i paus om att vi måste vara lite närmare och tätare på deras spelare vilket vi också var.

I andra halvlek gör vi tre mål efter fint spel genom Adam S. x 2 och Adam A. Vi är i denna halvlek mycket tätare på Citys spelare vilket gör att de inte får lika mycket tid med bollen och lättare för oss att bryta och skapa bra chanser. City skapar också en hel del bra chanser men om inte utespelarna var där och störde så var Jakob rena väggen i målet och gjorde ett flertal fina räddningar.

I den sista 20 minutershalvleken fortsätter vi på den inslagna banan från halvlek 2 och är täta på Citys spelare och ger dem lite utrymme för sitt fina passningspel. Vi gör i denna halvlek ytterligare 3 mål genom Emil X 2 och Adam A. som också gör sitt andra mål för dagen genom att påpassligt hugga på en retur när bollen far fram och tillbaka i Citys straffområde. City sätter också dit sitt andra mål för dagen och matchen slutar 8-2. Det kunde dock ha slunkit in ytterligare mål åt båda håll men vi jobbade hårt över hela banan och när City fick bra chanser var Jakob nästintill omutlig i målet och fredade det vid ett flertal tillfällen.

Vi på sidan tackar för bra målvaktsspel av Jakob, fint backspel av Neo, Albin, Figge, och Casper, bra jobb på mittfältet av Adam S, Viktor L, Emil, Elias och Tore och Casper samt rappt anfallspel av Adam A., Viktor L. och Tore.

Lite att tänka på är att det viktiga inte är vem som gör mål utan att vi skapar chanser och förvaltar några av dem väl. Med det sagt menas att vi i vissa lägen kan släppa bollen lite tidigare och skapa bra chanser för våra medspelare och även för oss själva genom att söka ny position och få bollen tillbaka i ett ännu bättre läge.

Summan av kardemumman är att ni gör en riktigt bra match och det är kul att se hur ni har utvecklats i ert spel under den korta tid som träningsmatchandet har varit igång. Fortsätt så, så kommer det att bli en fröjd att stå på sidan och se er spela fotboll detta år.

Vi tackar City för en bra och juste match publiken som stöttar oss i vått och torrt och för det fina vädret och spelet vi bjöds på idag.